ACHETA KNEKKEBRØD
BESKRIVELSE
Disse knekkebrødene er super deilige og enkle å lage
De inkluderer mye næring og enda flere proteiner
Ett stykk knekkebrød inneholder alt fra 4 til 6g proteiner avhengig av hvor tykt du lager dem.
Etter vår mening er tynnere jo bedre!
INGREDIENSER
50 g Acheta mel
250 dl Sammalt rug grovmalt
200 dl Lettkokt havregryn
125 dl Solsikkekjærner
125 dl Gresskarkjerner
125 dl Knuste Linfrø
110 g Knuste Valnøtter
2 ss kanel
7,5 dl vann
1,5 ts salt
NÆRINGSNIVÅ pr100g
Kcal 260,2 g
Protein 10,3 g
Fett 13,8 g
- mettet 1,8 g
Karbohydrater 14,2 g
- fra sukker 0,8 g
Kostfiber 5,8 g
salt 0,01 g
PROSESS
1. Bland valnøtter og linfrø i en matprosessor eller nedsenkningsblender. Dette hjelper til med å skille oljen og fordeler jevnt fordelt blandingen i deigen, noe som gir et sprøere resultat.
2. Bland alle ingrediensene i en stor bolle.
3. La deigen svulme i ca 45 minutter, mens du venter sett ovnen til 160C (320F)
4. Fordel deigen jevnt på 2-3 bakebrett som dekkes av bakepapir, bruk en slikkepot. Hvor tynn er helt opp til deg, men husk, fordel det jevnt for et bedre resultat. Ta den tiden du trenger.
5. Stryk noen frø på toppen før du legger dem i ovnen.
6. Etter ca 15 minutter, ta bakebrettet ut og kutt i stykker, bruk et pizzarull eller en kniv.
7. Sett skuffene tilbake i ovnen og la dem sitte i ca 40-50 min. Avhengig av tykkelse, fortsett å sjekke hvert 5. minutt.
8. La dem kjøle seg og nyt!